Sivuston päivitys on päättynyt

SM-sprintti 2017
Esikisat Kartanonkoskella

Kartanonkoski
Kilpailujohtaja kiittää
Kartanonkosken esikisasprintti on käyty. Kiitos kaikille noin 700 osanottajalle ja ennenkaikkea yli satalukuiselle HS:n toimitsijaväelle ikimuistoisesta tapahtumasta.

Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuoden SM-sprinttiä yllä olevan kuvan malliin - vaativaa sprinttiä urbaanissa ympäristössä reilussa hengessä. Nähdään 17.9.2017.

Pekka Väisänen
Kilpailujohtaja

H21 voittajat
H21 mitalikolmikko:
2. Mikko Patana HiKi, 1. Miika Suominen RR ja 3. Juha Sorvisto VaajTe
H21 voittajat
D21 mitalikolmikko:
Sanni Kivelä AngA ja Ina Westerlund OK77 jaetulla hopeasijalla ja oikealla voittaja Inka Nurminen JRV. Kilpailujohtaja Pekka Väisänen jakamassa palkintoja.
alt text
K-pisteellä


Kuvia II
Raino Lampisen kuvia Kartanonkoskelta, yhteensä 150 hienoa otosta viimeiseltä rastilta lähtevistä kilpailijoista, K-pisteeltä, toimitsijoista ja huippusarjojen voittajista.

Ja jos mielenkiintoa suunnistuskuviin riittää, voit vilkaista myös Rainon muita kuva-albumeja Nuorten Jukolasta, Ruotsin rastiviikolta, SM-kisoista puhumattakaan upeista luontokuvista. Kaikki nämä löydät täältä.

maalivideo
Viimeinen rasti


Katso oma maaliintulosi tai viimeinen rasti
- tai ainakin siitä vilaus. Seitsemän minuutin varmistusvideo on nähtävissä. Muutamassa tunnissa jo yli 100 katselukertaa!

Täydellä nopeudella video on yhtä vilinää. Näpäytä oikealla alhaalla olevaa rattaanpyörää muistuttavaa kuvaa ja säädä nopeus 25%:iin, niin voit jo erottaa henkilöitäkin.

10.9.2016
Toisen osakilpailun aloitus ja maalin sulkeminen
Toisen osakilpailun ensimmäinen lähtöaika on klo 13.00. Tämä tieto on tarpeellinen kaikille sarjoille, joilla toisen osakilpailun lähtöaika määräytyy ensimmäisen osakilpailun tulosten perusteella. Muuthan näkevät toisen osakilpailun lähtöaikansa lähtölistoista.

Samalla olemme täsmentäneet maalin sulkemisaikoja: ensimmäisen osakilpailun maali sulkeutuu klo 12.00 ja toisen klo 15.15.

8.9.2016
Valvontaa on...
Liikennepoliisit ovat havainneet, että sääntöjä noudatetaan paremmin silloin kun valvontapaikat kerrotaan etukäteen.

Niinpä me myös. Eripuolilla Kartanonkoskea yli 50 valvojaa seuraa sprinttisuunnistajien kulkua herkeämättä. Vihjeenä näytämme myös osan valvontapaikoista...

7.9.2016
Valvojan lausunto
Valvoja tähdentää, että olemme esittelemässä hienoa lajiamme kaupunkiympäristössä. Pitäkäämme tämä mielessämme koko kilpailusuorituksen ajan.

Valvojan tarkka silmä on arvioinnut myös kilpailukarttaa. Hän on nostanut esille eräitä kaikille sprinttisuunnistajille tärkeitä asioita kartasta. Lue niistä lisää.

5.9.2016
Yli 500 kilpailijaa Kartanonkoskelle
Esikisoihin on tulossa jo 535 suunnistajaa. Eniten on kilpailijoita sarjoissa H21 (osanottajia 63), D21 (38), H16 ja D16 (molemmissa 32). Ikäsarjoista eniten kilpailijoita ovat keränneet H65 (28 osanottajaa) ja H50 (27).

Jälki-ilmoittautuneena puolitoistakertaisella maksulla ehtii mukaan vielä keskiviikkoiltaan asti. Ja kuntosuunnistukseen pääsee vielä kilpailupäivänäkin.

22.6.2016
Ilmoittautuminen avattu
Ilmoittautuminen SM-sprintin 2017 esikisoihin on avattu IRMASSA. Mikko Vainio Koovee ehti ensimmäisenä!

16.5.2016
Valmistaudu SM-sprinttiin 2017 - tule esikisoihin
HS järjestää vuoden 2017 SM-sprintin. Valmistelut ovat jo käynnissä. Sunnuntaina 11.9.2016 juostaan esikisat.

Esikisat käydään Vantaan Kartanonkoskella - tässä kaupunkisuunnittelijoiden keskuudessa monenlaisia näkemyksiä herättäneessä nykyaikaisessa korttelikaupungissa.

Mutta sprinttisuunnistajien näkemyksen mukaan alue on mielenkiintoista ympäristöä - pieniä kortteleita ja sisäpihoja, pikkukatuja ja pysäköintialueita, nauhamaisia puistoja ja pitkiä pensasaitoja - eli sanalla sanoen hyviä ratoja riittää taatusti joka sarjaan.

Ratamestariryhmän vetäjä on Henrik Tala - kaksi vuotta sitten pidetyn AM-sprintin ratamestari. Muut ratamestarit ovat Einari Heinaro, Riikka Otsamo, Kalle Rantala ja Topi Syrjäläinen.

Kilpailumuoto on kaksi osakilpailua, joiden yhteistulos ratkaisee. Tästä syystä molemmilla osakilpailuilla on panosta eli kumpikin on juostava tosissaan.

Ja onhan tunnettu suomalainen huippusprinttisuunnistajakin todennut jotenkin tähän tapaan, että sprinttiä ei pidä harjoitella hölkäten vaan kaikki sprinttisuunnistusharjoitukset kannattaa tehdä vaativilla radoilla ja kovalla vauhdilla. Ja radat ovat Kartanonkoskella taatusti vaativia.