Rata C - Reittianalyysi

Alt-teksti

R1: Alkukiihdytys. Neljästä ykkösrastista C-radan rasti on helpoin kuten pitääkin - matkaa eniten ja näkyy kauas. Sinne suorinta tietä.

Alt-teksti

R2: Ei käydä metsässä. Vihreä oli alunperin nopein, mutta talon seinusta pälvi teki sinisestä nopeamman. Vihreän hyvä oikopolku on muuttunut soseeksi. Lyhyin ruskea kulkee liikaa hangessa...

Alt-teksti

R3: Pihasokkeloa. Sininen selvästi lyhyin ja paras. Vihreä ja ruskea kiertävät liikaa.

Alt-teksti

R4: Oikotie. Jos huomaat oikotien päiväkoti Kanteleen pihan kautta, olet varmasti nopein ellei piha ole aiva sosekeliä. Vauhtihirmut nautiskelevat punaisesta kiitotietä..

Alt-teksti

R5: Lähtö taaksepäin. Sininen paras, koska ei portaita. On vaan osattava lähteä rastilta taaksepäin. Vihreää ja ruskeaa hidastavat portaat, joko ylospäin tai alaspäin.

Alt-teksti

R6: Paljon valintoja. Kaikki oikealta kierrot parhaita oranssia lukuunottamatta. Ja näistä sininen paras, koska talon reunus on lämpövuotojen takia jo ihan sula. On vaan huomattava kapea kulkutie, muuten lipsahtaavaaleansiniselle, joke ei sekään ole huono.

Vasemmalta kiertävistä vihreä on paras, mutta se vaatii tarkkaa kartanlukua, jotta pysyy reitillä. Samoin vaaleanruskea, jolla kulkutiet ovat jo hyvin ahtaita. Muut ovat virhevalintoja.

Alt-teksti

R7: Tanotorven mallireitti. Sininen on nopein koska ajoluiskan avulla välttää yhdet portaat. Vihreä kipuaa kahdet porttaat ja ruiskea kiipeää korkealle mäelle.

Alt-teksti

R8: Samantekevää. Sininen selkein ja lyhyin, mutta yhdet portaat, vihreällä pihasokkeloa ja ruskealla nousua ja laskua. Kaikki yhtä nopeita, joten suoritusvarmuus ratkaisee.

Alt-teksti

R9: Pitkäväli. Sininen on selkein ja nopein. Vaaleansininen joutuu lumikinoksiin ja on hitaampi.Muut ovat turhia kiertoja.

Alt-teksti

R10 Talonkierto. Vihreä houkuttaa, mutta lopussa on penkan nousu ja lumikenttä. Sininen on baanaa loppuun asti, siis parempi.

Alt-teksti

R11: Loppuliuku. Rohkeasti "sinistä" oikopolkua myöten talon vasemmalle puolelle, niin ainakin pari sekuntia säästyi.

Alt-teksti

Ratamestarin C-radan ihannereitti: 2556 metriä