Lopullinen kilpailuohje julkaistaan kilpailukeskuksen ilmoitustaululla.

Kilpailuohje

TIIVISTELMÄ KIIREISELLE

Opastus lähtöön sinivalkoinen viitoitus, 1.7 km - lopussa jyrkkä mutainen rinne
Lähdössä ei ole käymälää
Kilpailunumerot lähtöviitoituksen alussa.
Omat hakaneulat
Leimauksen tarkistuslipuke lähdössä
Rastimääritteet irralliset - ei kartassa, saa lähtökarsinassa
Pesu Oulunkylän liikuntapuiston pukeutumistiloissa
Hylkäys uhkaa, ellet katso kartasta, saako mennä yli tai ei. Älä siis hölmöile

Aluksi tärkeää

Maastossa on 62 keltaliivistä tai HS:n puvussa olevaa rasti-, maasto- ja liikennevalvojaa. He valvovat sallituilla alueilla pysymistä, kiellettyjen alueiden määräysten noudattamista sekä turvaavat sallitut kadunylitykset.

Alueella on myös valvomatonta autoliikennettä sekä paljon pyöräilijöitä ja eri-ikäisiä jalankulkijoita, joten kilpailjoita kehotetaan kilpailusuorituksensa aikana toimimaan vastuullisesti ja olemaan aiheuttamatta vaaratilanteita itselleen ja muille alueella liikkuville.

Muista, että sprinttisuunnistuksessa kartassa oleva merkki kertoo, voiko maastossa olevan esteen ylittää. Eli vaikka aidasta pääsisikin helposti yli tai ali, aitaa ei saa ylittää tai alittaa, jos se on karttaan merkitty ylipääsemättömäksi. Tarkista kulkumahdollisuus kartasta jo ennen reitinvalintaa ja muista se myös matkan varrella.

Älä missään tilanteessa mene kielletyille tonttialueille. Pelissä on paitsi reilun pelin henki myös ympäristön asukaiden mielikuva suunnistuksesta ja ennenkaikkea suunnistajista eli Sinusta itsestäsi.

Kilpailukeskus

Oulunkylän liikuntapuistossa Hirsipadontien varrella oleva kenttä (talvella tekojääratana).

Opastus ja pysäköinti

Joukkoliikenteellä pääsee mukavasti kilpailukeskukseen. Jokerilinjan 550 pysäkki on aivan vieressä ja Oulunkylän rautatieasemalta on noin kilometrin kävelymatka. Autoliikenteen opastus alkaa Käskynhaltijantien liikenneympyrästä Hirsipadontien suuntaan. Lue lisää opastussivulta

Kilpailusäännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

Turvallisuus

Turvallisuussuunnitelma on ilmoitustaululla.

Kilpailukortin numero

Kilpailija vastaa kilpailukorttinsa toiminnasta ja siitä, että sen numero on sama kuin lähtöluettelossa. Lähtö ei tarkista numeroa. Väärällä numerolla suunnistanut kilpailija hylätään lajisäännön 11:518 mukaisesti lukuunottamatta sarjoja H/D14.

Kilpailukortin numeron muutos on ilmoitettava infoon ennen kilpailijan lähtöä

Sarjat, matkat ja rastien lukumäärä

Sarja MatkaRastit
H21 3,7 20
H35 - H40 - H20 3,0 18
D21 2,9 16
H45 - H18 - H16 2,8 18
H50 - H55 2,6 17
D35 - D40 - D45 2,5 14
D20 - D18 - D16 2,5 15
H60 2,3 16
D50 - H65 2,2 16
D55 - D60 2,0 13
D14 1,9 14
H14 1,9 14
D65 - D70 - H70 1,7 12

Matkat ilmoitettu lyhintä sallittua reittiä. Tavoiteajat kaikissa sarjoissa 12-15 min.

Kilpailukartta

Sprinttikartta syyskuu 2014. Mittakaava 1:4000, käyräväli 2 m. Tulostekartta. Kartta on muovikotelossa. Alueelta ei ole aiempaa karttaa. Kartta on nähtävänä lähdössä.

Huomaa, että kartan sallittuja tonttialueita saa käyttää suunnistukseen vain tässä kilpailussa. Myöhemmin alueiden käyttö vaatii uuden luvan tontinomistajilta.

Kielletyt alueet

Kertaa sprinttisuunnistuksen kielletyt kohteet Suunnistusliiton sivuilta tai mielummin Tampereen Pyrinnön Mikonpäivän suunnistuksen ohjeista, jossa on erinomaisen havainnollisia kuvia.

Kiellettyjä alueita tai kohteita ovat:

 • tummanvihreällä merkitty kasvillisuus kuten pensasaidat. Osa pensaista on maastossa korostettu kielletyn alueen nauhalla.
 • paksulla mustalla viivalla merkityt aidat ja muurit sekä jyrkänteet
 • oliivivihreällä merkityt tonttialueet
 • violetilla pystyviivoituksella karttaan merkityt kielletyt ajoradat, joilla kulku ja joiden ylitys on kielletty. Jalkakäytävällä kulku on sallittu. Kielletyt ajoradat saa ylittää vain ylityspaikan kohdalta. Ylityspaikka on merkitty maastoon huomiokeiloilla ja osoitettu kartassa merkillä ] [. Ylityspaikkoja valvotaan.
 • violetilla pystyviivoituksella karttaan merkityt muut kielletyt alueet

Ja vielä huomaa erityisesti, että kartassa leveällä violetilla viivalla ja maastossa kielletyn alueen nauhalla merkittyjä aitoja ei saa ylittää tai alittaa.


A. Kadunylitys sallittu vain merkitystä ylityspaikasta. B. Kulku ajoradalla on kielletty ja jalkakäytävällä sallittu. C. Radan loppupuolella kaikki radat ylittävät kadun joko oikeanpuoleisen tai tai vasemmanpuoleisen ylityksen kautta, keskeltä ei saa mennä (kielletty alue, jota ei ole nauhoitettu)

Rastimääritteet ja rastitunnukset

Rastimääritteet ovat irralliset. Kiinnitystarvikkeita ei ole. Rastimääritteet saa lähtökarsinassa. Kartassa ei ole rastimääritteitä eikä rastinumeron vieressä rastitunnusta.

Kilpailunumerot ja leimauksen tarkastuslipukkeet

Kaikki käyttävät kilpailunumeroita. Numerot ovat kansioissa kilpailukeskuksessa lähtöviitoituksen alussa ja ne kiinnitetään omilla hakaneuloilla. Numerolappu on palautettava. Leimauksen tarkistuslipukkeen saa lähdössä ennen karsinaan menoa.

Mallirasti ja nollaleimasin

Mallirasti on kilpailukeskuksessa. Mallirastin nollaleimasimella voi tarkistaa, että kilpailukortti toimii.

Kengät

Radasta noin 40% on asfalttia, noin 50% hiekkaa tai nurmikkoa ja noin 10% maastoa tai kinttupolkua. Ratamestarin suositus on lenkkari tai maastojuoksukenkä. Piikkarit ovat kielletyt.

Lähtöajat

Lähtöajat ovat nähtävissä viimeistään edellisenä sunnuntaina 7.9.2014 AM-sprintin kisasivuilla www.helsinginsuunnistajat.fi/amsprintti2014/lahtolistat.shtml , kilpailukeskuksen ilmoitustaululla sekä lähdössä.

Lähtö

Yksi lähtöpaikka. Sinivalkoinen viitoitus opaspaalulta Infon läheltä. Matkaa lähtöön 1.7 km, pääasiassa vilkasliikenteistä kävely- ja pyörätietä myöten. Useita suojateitä. Lopussa hyvin jyrkkä nousu ja lasku ruohikkoista ja arvatenkin loppupään lähtijöille myös mutaista tiepengertä myöten - sateella voi olla tosi liukasta. Lähdön tuntumassa verryttelyalue.

Lähtöjärjestelyt:

 • 5 min ennen omaa lähtöä: Kilpailijat kutsutaan sukunimellä lähtökarsinaan.
 • 4 min: Kilpailukortin nollaus ja sprinttisuunnistuksen sääntökertauskuvat.
 • 3 min: Rastimääritteet
 • 2 min: Mallikartta
 • 1 min: Siirtyminen karttaämpärille
 • Lähtöhetki: Kartta ämpäristä ja kilpailu alkaa

Viimeinen rasti

Yksi viimeinen rasti, jolla on kaksi leimasinta. Leimata voi kummalla tahansa.

Maali

Viimeiseltä rastilta on nauhaviitoitus maaliin, jossa leimataan. Sen jälkeen kilpailija etenee maalikarsinassa kilpailukortin tarkastukseen.

Karttoja ei kerätä pois. Kilpailusääntöjen ja reilun pelin hengen mukaan karttaa ei näytetä kilpailijoille, jotka eivät ole vielä lähteneet.

Keskeyttäneet

Keskeyttäneet ilmoittautuvat maalissa.

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa päivystää lääkäri.

Lähdön ja maalin sulkeminen

Lähtö suljetaan 15 min viimeisen lähtöajan jälkeen. Maali suljetaan, kun kaikki kilpailijat ovat tulleet maaliin tai viimeistään tunti lähdön sulkemisen jälkeen. Kilpailu päättyy maalin sulkemiseen.

Tulokset, rastiväliajat ja reittihärveli

Tulokset ja väliajat julkaistaan AM-sprintin kisasivuilla saman päivän iltana osoitteessa www.helsinginsuunnistajat.fi/amsprintti2014/tuloslistat.shtml

Myös Reittihärveli julkaistaan. Ratamestari toivoo, että mahdollisimman moni käy piirtämässä reittinsä, sillä se auttaa jatkossa kehittämään ratoja ja karttoja sekä itse kutakin kilpailijaa parantamaan sprinttisuunnistustaitojaan.

Infopiste

Info-piste hoitaa ilmoittautumisten ja maksujen epäselvyydet, emitkortteihin liittyvät asiat sekä muut kilpailujärjestelyasiat. Infosta voit myös vuokrata Emitkortin 3 eurolla. Palauttamattomasta kortista laskutamme 70 euroa. Yhdellä eurolla voit vaihtaa Emitkortin numeron.

Pukeutuminen, WC ja pesu

Pukeutumiseen ja peseytymiseen on varattu naisille ja miehille kummallekin yksi pukuhuone ja suihkutila. Oulunkylän liikuntapuiston WC:t ovat käytettävissä. Nastareilla liikkuminen sisätiloissa on ehdottomasti kielletty.

Kahvila

Oulunkylän liikuntapuiston kahvila on avoinna.

Myymälät

Kilpailukeskuksessa on suunnistustarvikkeita myyvä kauppa.

Palkintojen jako

Aluemestaruusmitalit jaetaan sarjoittain palkintokorokkeelle kolmelle parhaalle kilpailijalle, jotka edustavat Suunnistavan Uudenmaan jäsenseuroja. Palkintojenjaosta kuulutetaan erikseen. Palkinnot jaetaan mahdollisimman pian tulosten valmistuttua.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja Jorma Erkkilä
Ratamestari Henrik Tala
Tulospalvelu ja maaliJarmo Laakso
Valvoja Timo Kokko MS Parma
Tuomarineuvosto: Juha Liukkonen (pj) Hiidenkiertäjät, Marjo Liikanen Rajamäen Rykmentti, Jari Ikäheimonen Lynx
Kilpailukeskus Hannu Koskinen
Maastovalvonta Kari Salonen
Lähtö Aimo Kangas
Lähtöviitoitus Rolf Eklund
Kartat Arttu ja Topi Syrjäläinen
Kuulutus Harri Koski
Info Leena Salmenkylä-Mattila
Ensiapu Olli Juntunen
Väliajat Synnöve Miettinen
Luvat Jorma Erkkilä
Kahvila Oulunkylän liikuntapuisto
Katuopastus ja pysäköintiPentti Vaittinen
Turvallisuuspäällikkö Reijo Hyvönen
Järjestyksenvalvonta Ilkka Soininen
Tiedotus Kari Sane

Onnistumisen iloa kaikille sprinttisuunnistuksen ystäville!

Jorma Erkkilä
Kilpailunjohtaja