Kilpailujohtajan tervehdys

Ajatus suunnistuksen arvokilpailun järjestämisestä Nuuksiossa on elänyt Helsingin Suunnistajien keskuudessa pitkään. Onhan Nuuksio ja erityisesti Kattilan Tervalammen seutu ollut seuran ikimuistoisia iltarastialueita jo 1970-luvulta lähtien. Lukemattomat ovat ne vanhemman polven suunnistajat, jotka yhä pitävät aluetta eräänä Etelä-Suomen suunnistusmaastojen kirkkaimpana helmenä.

Hartailla toiveilla on taipumus aikaa myöten toteutua. Metsähallituksen myönteisen suhtautumisen ansiosta olemme nyt ratkomassa keskimatkojen suunnistuksen suomenmestaruuksia Nuuksion kansallispuiston alueella. Tämä mahdollisuus velvoittaa meitä myös osoittamaan, että kansallispuiston erityisolosuhteet ja rauhoitusmääräykset eivät ole este täysipainoisen suunnistuskilpailun järjestämiselle.

Haaste on melkoinen, mutta uskon vahvasti, että onnistumme tavoitteessamme. Sen voitte, hyvät suunnistajat, itse arvioida. Samalla toivon, että tutustutte myös kilpailuohjeen alussa oleviin kansallispuiston ohjeisiin ja liikkumismääräyksiin. Niihin on helppo yhtyä, erityisesti juuri nyt kun olemme mukana ohjeissa mainitussa luvanvaraisessa tapahtumassa.

Olkaamme tämän luottamuksen arvoisia, näin parhaiten osoitamme, että myös suunnistajille on tilaa kansallispuistossa tulevaisuudessakin.

Toivotan kaikille kilpailijoille ja muille tapahtumaan osallistuville antoisaa suunnistustapahtumaa Nuuksion kansallispuistossa kansallispuiston ehdoilla.

Erkki Raimovaara
Kilpailujohtaja
Helsingin Suunnistajat