Ikäsuunnistajat kilpailevat suomenmestaruuksista Vihdin Tervalammella 16.9.2006

Suunnistus on suosittu kuntoilumuoto. Se kerää jatkuvasti harrastajia kaikista ikäluokista. Kuntoilun ohella se tarjoaa mahdollisuuden myös kilpailemiseen. Julkisuudessa näkyvän huippusuunnistuksen taustalla pyöriikin vilkas kilpailutoiminta, joka kerää kymmeniä tuhansia lapsia, nuoria sekä ikämies- ja ikänaissuunnistajia vuosittain noin 150 kansalliseen suunnistuskilpailuun. Ikäsuunnistajien kilpailukausi huipentuu perinteisesti syksyllä pidettäviin suomenmestaruuskilpailuihin.

Syyskuun 16. päivä pidetään Vihdin Tervalammella ikäsuunnistajien keskimatkan suomenmestaruuskilpailu. Paikalle odotetaan noin 1400 yli 35-vuotiasta suunnistajaa. Iäkkäimmät heistä kilpailevat yli 85-vuotiaiden sarjassa, joukossa mahdollisesti myös viime kesänä ikämiesten maailmanmestaruuden H90-sarjassa voittanut 92-vuotias Erkki Luntamo. Kilpailun järjestää Helsingin Suunnistajat, eräs takavuosien menestyksellisimpiä kilpasuunnistusseuroja.

Helsingin Suunnistajat on saanut Metsähallitukselta eritysluvan kilpailun pitämisen Nuuksion kansallispuistoalueella. Järjestelyissä, erityisesti ratasuunnittelussa on otettu huomioon kansallispuiston erityisolosuhteet ja rauhoitusmääräykset. Esimerkiksi suunnistuspiikkarien käyttö on kielletty. Kilpailukeskus ja maali ovat kansallispuistoalueen ulkopuolella.

”Kilpailualue on ollut pois suunnistuskäytöstä toistakymmentä vuotta. Tästä syystä halusimme järjestää ikäsuunnistajille ainutkertaisen kokemuksen verestää vanhoja suunnistusmuistoja” kertoo kilpailunjohtaja Erkki Raimovaara. ”Osanottajien joukossa tulee mahdollisesti näkymään myös tunnettuja nimiä, kuten lakasia ja jukkoloita, mutta tällä kertaa todellakaan ei ole kyse kesän aikana mestaruuksia voittaneista huippusuunnistajistamme vaan heidän suunnistusuraansa yhä jatkavista vanhemmistaan”, toteaa Erkki Raimovaara ja jatkaa. ”Toivotankin kaikki asiasta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan kilpailujen kulkua.”

Kilpailukeskus sijaitsee Vihdin Järventaustantien viereisellä peltoaukealla. Paikalle on opastus Palojärven ja Ojakkalan välisen maantieltä 1215 Järventaustatien risteyksestä, josta ajomatka on noin 1.5 km. Pysäköinti on kilpailukeskuksen tuntumassa ja maksaa 2 euroa autoa kohden. Pysäköintitilaa on rajoitetusti, varsinkin kosteissa olosuhteissa, jolloin pysäköinti on tienvarressa. Silloin on paras tulla kävellen tai polkupyörällä kuntoillen.

Kilpailut alkavat aamulla klo 9.30 karsinnoilla ja jatkuvat loppukilpailuilla alkaen klo 12.00. Palkintojen jako tapahtuu kahdessa erässä klo 13.55 ja 16.30. Kilpailukeskuksessa on ravintola, joten paikalla voi viipyä pitempäänkin.

Lisää tietoja kilpailuista saa Helsingin Suunnistajien internetsivuilta osoitteesta

http://www.helsinginsuunnistajat.fi/smkeski

Kari Sane
Helsingin Suunnistajat ry
SM-keskimatka (R2) tiedottaja
Puh 09-5636 992 (k). 09-169 3492 (t), kilpailujen aikana 045 6717 447
sp: